BAHAN
TEPUNG GANDUM SECUKUPNYA
KELEDEK YANG DIREBUS DAN DILECEK HANCUR
SEDIKIT AIR
GULA SECUKUPNYA
SEDIKIT GARAM
MINYAK UNTUK MENGGORENG
CARA:
1. CAMPURKAN TEPUNG GANDUM BERSAMA KELEDEK, SEDIKIT GARAM DAN AIR. jADIKAN DOH
2. AMBIK SEDIKIT DOH DAN DIBULAT2KAN KEMUDIAN DILEPERKAN UNTUK DILETAKKAN SEDIKIT GULA DITENGAH2NYA. KEMUDIAN DITUTUP RAPAT DAN DIGENTEL SECARA BUJUR/LONJONG.
3. GORENG SEHINGGA KEKUNINGAN. ANGKAT DAN SEJUKKAN. JANGAN MAKAN PANAS-PANAS KERANA GULA DI DALAMNYA AKAN MENYEBABKAN LIDAH MENJADI LECUR....
TEPUNG GANDUM SECUKUPNYA
KELEDEK YANG DIREBUS DAN DILECEK HANCUR
SEDIKIT AIR
GULA SECUKUPNYA
SEDIKIT GARAM
MINYAK UNTUK MENGGORENG
CARA:
1. CAMPURKAN TEPUNG GANDUM BERSAMA KELEDEK, SEDIKIT GARAM DAN AIR. jADIKAN DOH
2. AMBIK SEDIKIT DOH DAN DIBULAT2KAN KEMUDIAN DILEPERKAN UNTUK DILETAKKAN SEDIKIT GULA DITENGAH2NYA. KEMUDIAN DITUTUP RAPAT DAN DIGENTEL SECARA BUJUR/LONJONG.
3. GORENG SEHINGGA KEKUNINGAN. ANGKAT DAN SEJUKKAN. JANGAN MAKAN PANAS-PANAS KERANA GULA DI DALAMNYA AKAN MENYEBABKAN LIDAH MENJADI LECUR....
No comments:
Post a Comment